Blog

Ik heb jouw hulp nodig!

Een zin die we niet vaak uitspreken en ook ik zeg het niet vaak. Maar ik heb nu toch de stoute schoenen aangetrokken en vraag jou om hulp.

hulp vragen is best moedig

Ik heb namelijk een ambitie: ik wil dit jaar meer medewerkers in de zorg inspireren om zelf actief te werken aan een open en veilig werkklimaat. Om de psychologische veiligheid in hun team positief te beïnvloeden. Want ik weet hoe gaaf het is om in en met een team te werken waarin gezegd wordt waar het op staat, waar successen gevierd worden en van fouten geleerd wordt. Ik heb ook gezien hoe cliënten opbloeien als zij door het juiste team begeleidt worden. Hoe blij ouders en verwanten zijn om te zien hoe hun kind opbloeit.

En uiteindelijk doen wij het toch allemaal daarvoor?

Maar waar heb ik dan jullie hulp bij nodig?

Ik wil jou het volgende vragen:

Wil jij mij als reactie op dit bericht laten weten of jij leidinggevenden of teams in de zorg kent, die op zoek zijn naar tools om een opener en veiliger werkklimaat neer te zetten. Om de samenwerking met elkaar te verbeteren en te versterken en misschien al wel dingen geprobeerd hebben, maar zonder succes. Ik heb namelijk een quickscan ontwikkeld samen met de schrijver van de boeken over psychologische veiligheid, Hans van der Loo, om snel in kaart te brengen waar het al goed gaat op het gebied van psychologische veiligheid maar ook waar verbeterkansen liggen.

quickscan psychologische veiligheid

Door middel van een korte vragenlijst kan ik voor de 5 factoren (inclusie, delen, leveren, uitdagen en positiviteit) en 3 randvoorwaarden (vertrouwen, vrijmoedigheid en verschil maken) in grote lijnen inzichtelijk maken hoe open en veilig het team werkt.
Daaraan gekoppeld geef ik 3 tips voor de leidinggevende op basis van de 3 A’s (actief, authentiek en aandacht) waarmee hij of zij een open en veilig werkklimaat kan stimuleren.

Dus nogmaals de vraag:

Ken jij of ben jij een leidinggevende die het werkklimaat binnen zijn teams wil verbeteren maar niet precies weet waar te beginnen, geef dan die naam door aan mij (uiteraard met toestemming van diegene en met contactgegevens) en dan ga ik gratis mijn quickscan aanbieden en diegene ondersteunen in het open en veiliger maken van het werkklimaat.

Alvast heel erg bedankt voor jouw hulp en zo help jij niet alleen mij om mijn ambitie waar te maken, maar draag jij er ook aan bij om teams in de zorg een open en veilig werkklimaat te laten ervaren.

verandering begint bij jezelf

Ontvang elke week een geheime tip in je mailbox waarmee jij direct tijd en ruimte creëert voor jouw eigen ontwikkeling als leidinggevende.

Deel dit bericht

Nieuw en Populair

Categorieën

Gratis Adviesgesprek:

Verandering begint bij jezelf!

Plan hier direct jouw gratis adviesgesprek en ploeter niet langer door. Gun jezelf dit moment en laat mij jou helpen weer overzicht te creëren en te kunnen prioriteren. Want het kan echt anders. Daar weet ik alles van.

Fabiënne Smedinga - 04
Gratis Masterclass

Hoe stimuleer jij een open en veilig werkklimaat in jouw team?

00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.