IK

Activeer jezelf
Leidinggevende met stress
Fab-ulous - 40

Activeer jezelf

Als leidinggevende in de zorg ben jij altijd op zoek naar hoe jij de samenwerking in jouw teams verder kunt verbeteren. Hoe frustrerend is het als die samenwerking niet goed verloopt en alles wat je geprobeerd hebt om het te verbeteren, niet gewerkt heeft. Want als die samenwerking slecht is, zorgt dit voor slechte zorg voor jouw cliënten. Daarbij zorgt het ook voor ontevreden medewerkers en de afgesproken resultaten worden niet gehaald.

Bij sommige teams lijkt het onmogelijk om hen zelf actief te krijgen in het verbeteren van de samenwerking. Ze lijken het wel prima te vinden om continu te mopperen en te zeuren, maar nooit zelf oplossingen te bedenken. Zien zij dan niet dat dit ten koste gaat van iedereen, medewerkers en cliënten?

Bij sommige teams lijkt het onmogelijk om hen zelf actief te krijgen in het verbeteren van de samenwerking. Ze lijken het wel prima te vinden om continu te mopperen en te zeuren, maar nooit zelf oplossingen te bedenken. Zien zij dan niet dat dit ten koste gaat van iedereen, medewerkers en cliënten?

Vanuit bovenstaande kan er een individuele coachingsvraag ontstaan waarin je je verder wil ontwikkelen.

Aan de hand van een vragenlijst, die slechts 10 minuten invullen kost, breng ik in kaart waar jij energie van krijgt maar ook waar jij energie lekt. Daarbij help ik jou om door middel van kleine praktische opdrachten de energie en dus het werkplezier in jouw team te vergroten.

Naar aanleiding van de uitslagen van je rapportage bepaal jij waarin je verder wilt groeien.

In een aantal sessies bespreken we dan steeds hoe je bezig bent met je leervraag en of je je ontwikkelt op de gebieden die jij wilt.

Herken jij dit?

Voordat jouw werkdag begint, zie je op tegen de dag. Waarschijnlijk zit jouw mailbox weer vol zit met mailtjes en  je vreest weer een ziekmelding. Het roosters zit vol gaten en niemand van het team die het gaat oplossen.
Op deze manier kom je nooit toe aan jouw eigen werk en ben je de hele dag weer druk met brandjes blussen.

Je bedenkt allerlei manieren om overzicht te krijgen van waar je moet beginnen. Jij merkt dat jouw energie helemaal weglekt en dat jij vooral hard aan het werk bent in plaats van het team.
Jij probeert het team te betrekken bij het bedenken van oplossingen, maar niemand uit het team reageert op jouw vraag wie wat wil oppakken. 

Als er tijdens een vergadering doorgezaagd wordt over iets wat niet goed loopt in het team zonder dat er concreet benoemt wordt wat er dan niet goed gaat, knapt er iets in jou. Je mag toch van jouw medewerkers verwachten dat ze als professionals gezamenlijk zoeken naar oplossingen in hoe ze hun samenwerking kunnen verbeteren?

Dit is niet vol te houden. Je wilt zo graag de juiste beslissingen nemen als leidinggevende, maar je weet niet meer wat jij nog anders kunt doen.
De reden waarom jij dit werk bent gaan doen en waar jij goed in bent, schuift steeds meer naar achteren. Je weet 1 ding: als je op deze manier doorgaat, weet je zeker dat jij uitvalt als jij nu niks doet.

Want als leidinggevende heb jij een voorbeeldfunctie.

Pas als jij ander gedrag laat zien, dan komen jouw medewerkers in actie om ook nieuw gedrag uit te proberen. Als leider moet jij namelijk laten zien dat het veilig is om je mening te uiten, om je in te zetten voor een prettige samenwerking. 

Fab-ulous - 04

Ik spreek uit ervaring

Dit gebeurde mij ook. Ik liep vast in mijn werk, wist niet meer hoe ik alle ballen hoog moest houden en ik vroeg mij serieus af of ik niet wat anders moest gaan doen. Maar toen kwam ik in aanraking met een tool die energie kon meten. Toen ik wist waar ik energie van kreeg maar ook lekte, ervaarde ik mijn werk opeens anders.
Ik ging bewust tijd vrij maken voor het luisteren naar medewerkers, hoe zij in hun vel zaten, waar zij tegenaan liepen. Dit leverde mij weer energie op.
Daarnaast ging ik mijn energielek “zelfdiscipline” dichten door blokken te plannen voor het uitwerken van verslagen. Ook ging ik samen met het team 3 doelen stellen waar wij met z’n allen aan wilden werken. Zo dichtte ik het lek “progressie gericht werken”. 

Zo zijn er 20 aspecten die bepalen met hoeveel energie jij werkt en in het leven staat. Deze 20 aspecten kun jij allemaal zelf beïnvloeden en is dus gratis energie. Als je maar weet hoe.

Gelukkig heb ik de oplossing voor jou die ook voor mij gewerkt heeft.

Fab-ulous - 41

Inzicht

Door inzicht te krijgen in waar jij energie van krijgt maar ook lekt, krijg jij weer actief sturing op jouw werkplezier. Jouw balans van energiegevers en energielekken slaat weer de positieve kant op. Hierdoor heb jij weer energie om met jouw team aan de slag te gaan in het verbeteren van de samenwerking. 

Wil jij hier meer over weten, maak dan een afspraak met mij voor een gratis adviesgesprek. In dit gesprek stel ik jou een aantal kritische vragen om scherp te krijgen waar jouw energie weglekt en wat jij daar aan kunt doen. De tips die je van mij krijgt, zijn direct toepasbaar in jouw werksituatie. 

Wil jij hier meer over weten, maak dan een afspraak met mij voor een gratis adviesgesprek. In dit gesprek stel ik jou een aantal kritische vragen om scherp te krijgen waar jouw energie weglekt en wat jij daar aan kunt doen. De tips die je van mij krijgt, zijn direct toepasbaar in jouw werksituatie.

Wat zeggen anderen?

Masterclass Stress bestrijden en jouw team activeren

Het was een zinvolle informatieve masterclass, ik had veel herkenning in mijn eigen praktijk verder een duidelijke uitleg waarom je en hoe je aan welke knoppen je kunt draaien om het team (en ook jezelf ) te kunnen activeren.

Wendela de Visser ... manager wonen zorg welzijn Atlant GP: Willemsbrug, Noorderbrug en activiteitenplein

Masterclass: stress bestrijden en jouw team activeren

Erg fijn dat je deze masterclass gratis doet, daar blijkt ook echt jouw passie en liefde uit.

Bedankt daarvoor, want daardoor kunnen onder andere mensen zoals ik hier positief gebruik van maken. Ik vond de masterclass erg informatief en leerzaam. Mooi op begrijpelijke manier uitgelegd.

Gabriela Melein

Masterclass Stress bestrijden en mijn team activeren

De masterclass van vorige week kan volgens mij een mooie activator zijn/ eerste stap zijn in het beter samenwerken in je team. De powerpoint en ook het e-boek zijn wat mij betreft een handig naslagwerk om weer op te halen wat we ook alweer bespraken en ook hoe er praktisch stappen mee te gaan zetten. Dank dus!

Lonneke van Vugt ... werkzaam bij de gemeente

Gratis Adviesgesprek:

Plan jouw Gratis Adviesgesprek

Plan hier direct jouw gratis adviesgesprek en ploeter niet langer door. Gun jezelf dit moment en laat mij jou helpen weer overzicht te creëren en te kunnen prioriteren. Want het kan echt anders. Daar weet ik alles van.

Wil jij nu direct aan de slag met jouw energielekken, dan kan dat. 

Ik heb namelijk de oplossing die voor mij gewerkt heeft, verwerkt in een online training.

Begin met positieve energie aan jouw werkdag. Maak tijd vrij voor jouw energiegevers door bijvoorbeeld tijd in te plannen voor een koffiemoment op de locatie samen met de cliënten. 
Maar ook door jouw energielek te dichten door bijvoorbeeld je niet meer af te laten leiden tijdens jouw werk door jouw agenda beter te plannen. 

Geef je dan nu op voor mijn online training   In 7 weken vanuit energie en kracht leidinggeven aan jouw team, zodat jouw team zelfstandiger wordt.

Gratis Masterclass

Hoe bestrijd ik stress en activeer ik mijn team?

10 juli 2024 9.00 tot 10.00 uur
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.