Blog

Hard werken

Hard werken daar gaat niemand dood aan

Mama als werken betekent dat ik zo hard en vaak moet werken zoals jij doet, dan wil ik later niet werken….

Dat was de uitspraak van het zoontje van een van de medewerkers uit het team dat ik coach.
De medewerker vertelde het wat lachend, maar ze gaf aan dat deze opmerking haar wel geraakt had.

Ze hadden in dit team de afgelopen twee weken twee onverwachte verhuizingen van cliënten gehad en zij had alles geregeld. Ja dat betekende dat ze nu helemaal op was.
Maar ja de leidinggevende had deze taak terug gelegd bij het team en gezegd dat het zo snel mogelijk geregeld moest worden.

Waar ik met dit team mee bezig ben, is grenzen aangeven op een goeie manier. Toen ik haar vroeg hoe zij haar grenzen had bewaakt in deze situatie, gaf ze aan het hier te druk voor gehad te hebben.

Mmm iets met een vicieuze cirkel?

Na wat doorvragen, bleek dat zij en haar collega’s zich niet vrij genoeg gevoeld hadden om uit te spreken dat zij de planning van de verhuizing graag iets anders gewild hadden. Ze hadden bedacht dat de leidinggevende toch niet zou luisteren en toch zijn zin zou doorduwen.

Ze durfden zich niet uit te spreken. Ze voelden zich niet veilig genoeg.

Dit patroon kom ik vaker tegen in teams die vastlopen in de samenwerking. Ze vullen voor de ander in hoe die gaat denken of reageren en gaan daarmee het gesprek uit de weg. Want als jij het gesprek wel aangaat, betekent dat jij je kwetsbaar opstelt en dat is spannend.

En de mens gaat als het een beetje kan spanning en nieuwe dingen uit de weg als je niet zeker weet dat het iets positiefs oplevert. Maar als je het niet uitprobeert, dan weet je niet of het misschien wel werkt en iets positiefs oplevert.

Herken jij dit patroon ook in jouw team?
Heb jij al van alles geprobeerd om het werkklimaat opener en veiliger te maken maar lijkt het weinig tot geen effect te hebben? Zit jouw team in de Hyperzone (veel energie maar lage kwaliteit)?

Psychologische veiligheid

Dan heb ik iets gaafs voor jou: een gratis webinar van een uur waarin ik kort uitleg hoe psychologische veiligheid in teams werkt. Welke 5 factoren een rol hierbij spelen en hoe jij als leidinggevende dit proces positief kunt beïnvloeden. Ik geef jou 3 tips waarmee jij dezelfde dag nog mee aan de slag kunt.

Het betekent wel dat jij kritisch naar jouw eigen rol kan kijken en dat jij wel bereidt bent om nieuw gedrag uit te proberen. En ja dat is spannend, maar het gaat jou heel veel opleveren:

  • Een team dat zich durft uit te spreken
  • Een team dat beter gaat samenwerken
  • Medewerkers die graag blijven werken in dit topteam
  • Een team dat zelfstandig problemen oplost waardoor jij tijd overhoudt om vooruit te kijken

Dus wil jij ook zo’n team, geef je dan op voor mijn gratis webinar van vrijdag 13 mei om 9 uur!

Groei met jouw team naar de hoogste hoogtes

Ontvang elke week een geheime tip in je mailbox waarmee jij jouw topteam nog verder weet te brengen

Deel dit bericht

Nieuw en Populair

Categorieën

Gratis Masterclass:

Hoe stimuleer jij een open en veilig werkklimaat in jouw team?

In mijn gratis webinar neem ik met jouw de 3 factoren en 3 randvoorwaarden voor een open en veilig werkklimaat door, maar nog belangrijker; ik geef jou 5 tips waardoor jij een open en veilig klimaat in jouw team kunt stimuleren.

Fabiënne Smedinga - 04
Gratis Masterclass

Hoe bestrijd ik stress en activeer ik mijn team?

10 juli 2024 9.00 tot 10.00 uur
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.