WIJ

Activeer je team
Fab-ulous - 26
Fab-ulous - 34

Activeer je team

Daar zat ik dan met mijn goeie gedrag. Ik had de teamvergadering zo goed voorbereid. Ik had bedacht dat ik open vragen zou stellen, dat ik niet zou gaan trekken als mensen niks zouden zeggen. Maar ja, toen we een half uur verder waren en we waren nog weinig opgeschoten met de actielijst omdat bijna niemand de acties had uitgevoerd, schoot ik toch in mijn valkuil.

Ik ging toch de kar weer trekken, taken verdelen en acties zo concreet mogelijk wegzetten.
Met uiteindelijk een ontevreden gevoel voor mijzelf, maar ook mijn team (bleek later toen het gemopper op de gang al hoorbaar was). 

Ik ging toch de kar weer trekken, taken verdelen en acties zo concreet mogelijk wegzetten.
Met uiteindelijk een ontevreden gevoel voor mijzelf, maar ook mijn team (bleek later toen het gemopper op de gang al hoorbaar was).

Herken jij dit?

In teamvergaderingen besteed je aandacht aan alle medewerkers. Je nodigt het team uit om te zoeken naar oplossingen voor problemen. Je geeft complimenten voor wat goed gaat en stelt kritische vragen over wat er nog niet goed gaat.

Maar toch blijft het team mopperen, blijft het hangen in alles wat er niet goed gaat. Klagen medewerkers over collega’s die zich niet houden aan afspraken, maar uiteindelijk verandert er niets.

Weet jij als leidinggevende waar jij naartoe wilt met jouw team, maar krijg jij nog niet de neuzen dezelfde kant op? Weet jij niet naar wie je welke taken kunt delegeren, zodat ze ook echt gedaan worden? Is de teamvergadering niet efficiënt en effectief? Houden medewerkers zich niet aan afspraken?

Heb jij geen ideeën meer in hoe jij dit proces weer vlot getrokken krijgt?

Laat mij jou dan helpen.

In een dag help ik jullie als team om de focus scherp te stellen op waar jullie mee bezig gaan.
Afhankelijk van de thema’s die in jullie team spelen, maak ik op een ontspannen en positieve manier inzichtelijk waar de winst voor jullie als team ligt. En nog belangrijker, maak ik jullie acties zo concreet mogelijk zodat de kans op succes  vergroot wordt. 

Als leidinggevende kun jij deelnemen aan het proces in plaats van het te moeten sturen. Je kunt ook vanuit jouw kant aangeven wat je lastig vindt in de samenwerking.
Door aan dit proces deel te nemen, krijgt jouw team ook meer begrip voor de spagaat waar jij als leidinggevende in zit.

Fabiënne Smedinga - 04

Als leidinggevende kun jij deelnemen aan het proces in plaats van het te moeten sturen. Je kunt ook vanuit jouw kant aangeven wat je lastig vindt in de samenwerking.
Door aan dit proces deel te nemen, krijgt jouw team ook meer begrip voor de spagaat waar jij als leidinggevende in zit.

Verschillende thema’s die aan bod kunnen komen, zijn:

Gedragsstijlen:

Wat maakt dat iemand reageert zoals hij/zij reageert en hoe kun je de samenwerking verbeteren door het iets aanpassen van jouw gedragsstijl
Dit doe ik aan de hand van de Insights test (DISC en Drijfverentest)

Kwaliteiten:

Welke kwaliteiten zijn er in het team, welke valkuilen levert dit op en hoe kun je elkaar helpen  het beste uit jezelf te halen.

Kennismaking:

Wie zitten er allemaal in het team en wat is ieders gebruiksaanwijzing

Energie:

Waar lekt het team energie en waar krijgt het juist energie van

Ontregel:

Aan de hand van een spel bespreken we een regel waar het team het niet over eens kan worden met als doel overeenstemming over het wel of niet laten staan van deze regel. 

Intervisie:

Aan de hand van een casus onderzoeken we op een Oplossingsgerichte manier hoe de inbrenger het een volgende keer wellicht anders zou aanpakken (of niet) 

Wat zeggen anderen?

We zijn met team Sportloane Alliade gekomen

Hoe vond je de dag: Heel prettig!

Wat heeft het opgeleverd: Dat iedereen zich durfde uit te spreken. Veel eye openers! Heel leerzaam!

Hoe vond je mijn manier van begeleiden: Rustig, vriendelijk, duidelijk, laagdrempelig. "To the point"

Er is duidelijk meer lucht, ruimte en vertrouwen in het team. En dat na 1 dag! Voor mezelf heeft het veel meer bewustzijn en concrete doelen opgeleverd waar ik echt iets mee kan.

Valentien Riemersma

Vervolg teambegeleiding team van een woonlocatie

Onlangs heeft Fabiënne een teamdag verzorgd met een team van begeleiders in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperkingen.

Fabiënne is erg betrokken tijdens zo’n dag, met duidelijke bewoording benoemd ze wat ze ziet. Met het kaartjes spel geeft ze inzicht in onbewuste processen die nodig zijn om boven de waterlijn concrete doelen te formuleren.

Fabiënne is enthousiast, een vakvrouw met humor die aan het einde van de dag, iedereen met een tevreden gevoel naar huis laat gaan.

Teamcoaching bij teams waar veel wisselingen in personeel zijn geweest en waar de positiviteit soms minder aanwezig was.

Ik heb de samenwerking met Fabienne als zeer positief ervaren. Ik vind het traject wat Fabienne aanbiedt een cadeautje voor mijn teams. Er wordt stil gestaan bij wat het is dat een team energie oplevert en waar juist de energie-lekken zitten. Dit alles wordt gedaan op een manier waardoor teams hier ook echt mee verder kunnen. Het is vooral bewustwording en het bieden van handvatten.

De inzet van Fabiënne heeft opgeleverd dat mijn team positiever in het werk staat, dat ze elkaar beter kennen en hierbij ook elkaars kwaliteiten kennen. Hierdoor is er een positieve flow ontstaan waar ook de cliënten baat bij hebben.

Typerend voor Fabienne is haar houding en communicatie. Deze is zonder oordeel en vooral gericht op het positieve en de gezamenlijkheid.

Er staat een team met medewerkers dat veel heeft meegemaakt maar dat zich nu bewust is van het eigen aandeel in het teamproces. er is meer werkplezier en efficiëntie in het werken. Ook worden er betere resultaten gehaald.

Sabine Frieszo

Gratis Adviesgesprek:

Plan jouw Gratis Adviesgesprek

Wil je meer informatie? Laten we afspreken om te kijken wat ik voor jou kan betekenen. 

Plan dan een gratis adviesgesprek in via onderstaande knop.

Gratis Masterclass

Hoe bestrijd ik stress en activeer ik mijn team?

10 juli 2024 9.00 tot 10.00 uur
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.