TOPTEAM

Bouw een ijzersterk team
Fab-ulous - 17
Fab-ulous - 12

Topteam

Er is geen medewerker die lekker werkt als de samenwerking niet goed loopt. Ieder mens houdt van harmonie en wil prettig zijn werk kunnen doen. Zeker medewerkers in de zorg kiezen vanuit passie voor hun werk. Als die passie dreigt te verdwijnen, voelen medewerkers zich niet prettig op het werk en vallen ze uit of vertrekken ze.

Herken jij dit?

Er is altijd gedoe in jouw team. Het team werkt niet goed met elkaar samen en medewerkers staan niet op 1 lijn. Medewerkers komen bij jou klagen over een collega, want zelf feedback geven vinden ze moeilijk. Als er gaten in het rooster zitten, kijkt iedereen naar jou om het op te lossen.

Doordat bijna niemand zich aan de afgesproken manier van zorg leveren  houdt, gaan er zoveel dingen mis. Cliënten krijgen niet op tijd hun medicatie, cliënten worden overvraagt en reageren  agressief. Door al die incidenten ben jij continu bezig brandjes te blussen en uitval van medewerkers te voorkomen.

Hoe zou het voor je zijn als...

… jij een middag geconcentreerd door kan werken, omdat je medewerkers elkaar feedback geven als iets niet lekker loopt en onderling hun diensten ruilen om de gaten in het rooster op te lossen?
Als cliënten de zorg krijgen zoals afgesproken en medewerkers graag willen werken in dit team. 

Dat is mogelijk als...

… jij met jouw team meedoet aan mijn traject, die bestaat uit 3 keer een dagdeel waarin medewerkers hun kracht leren kennen en die van hun collega’s en zij beter leren samenwerken.

Aan het einde van het traject heeft het team:

Kennis over waar jullie persoonlijke krachten in het team liggen en hoe je die zelf positief kunt beïnvloeden.

Zicht op waar jullie als individu en team energie lekken en waar jullie verbetermogelijkheden dus liggen.

Concrete afspraken gemaakt over hoe jullie problemen oplossen in het team zoals roosterproblemen.

Zicht op hoe de samenwerking binnen jullie team verbetert door op een positieve manier feedback te geven.

Eén zelf gekozen doel waaraan het hele team een bijdrage levert die vertaald is in concrete resultaten.

Afspraken gemaakt over hoe de positieve lijn vastgehouden kan worden en hoe successen gevierd gaan worden.

Ja dit wil ik voor mijn team!

De investering voor dit teamtraject is 375 euro per persoon.
Bij een team groter dan 10 personen, krijg je 25 euro korting per persoon.

Waarom zou je het niet doen?

Mijn medewerkers willen helemaal niets anders. 

Er is geen medewerker die lekker werkt als de samenwerking niet goed loopt. Ieder mens houdt van harmonie en wil prettig zijn werk kunnen doen. Zeker medewerkers in de zorg kiezen vanuit passie voor hun werk. Als die passie dreigt te verdwijnen, voelen medewerkers zich niet prettig op het werk en vallen ze uit of vertrekken ze.

We hebben hier geen budget voor.


Als je niks doet, overschrijd je ook het budget maar dan in ziektevervanging. Door 1 keer een investering te doen, profiteer je veel langer van dat budget dan wanneer je adhoc steeds je moet inzetten op ziektevervanging.

We hebben hier geen tijd voor.

* Als je 3 keer een dagdeel tijd maakt voor het verbeteren van jullie samenwerking, ga je die tijd keer 3 terugverdienen. Medewerkers gaan namelijk zelf oplossingen bedenken, zonder jouw steeds nodig te hebben voor een akkoord. De afspraken worden na deze training wel nagekomen en dat scheelt een hoop tijd qua overleg of opnieuw afspraken maken. Als belangrijkste reden: door de betere samenwerking wordt er betere zorg geleverd.

Wat zeggen anderen?

Teamcoaching bij teams waar veel wisselingen in personeel zijn geweest en waar de positiviteit soms minder aanwezig was.

Ik heb de samenwerking met Fabienne als zeer positief ervaren. Ik vind het traject wat Fabienne aanbiedt een cadeautje voor mijn teams. Er wordt stil gestaan bij wat het is dat een team energie oplevert en waar juist de energie-lekken zitten. Dit alles wordt gedaan op een manier waardoor teams hier ook echt mee verder kunnen. Het is vooral bewustwording en het bieden van handvatten.

De inzet van Fabiënne heeft opgeleverd dat mijn team positiever in het werk staat, dat ze elkaar beter kennen en hierbij ook elkaars kwaliteiten kennen. Hierdoor is er een positieve flow ontstaan waar ook de cliënten baat bij hebben.

Typerend voor Fabienne is haar houding en communicatie. Deze is zonder oordeel en vooral gericht op het positieve en de gezamenlijkheid.

Er staat een team met medewerkers dat veel heeft meegemaakt maar dat zich nu bewust is van het eigen aandeel in het teamproces. er is meer werkplezier en efficiëntie in het werken. Ook worden er betere resultaten gehaald.

Sabine Frieszo

We zijn met team Sportloane Alliade gekomen

Hoe vond je de dag: Heel prettig!

Wat heeft het opgeleverd: Dat iedereen zich durfde uit te spreken. Veel eye openers! Heel leerzaam!

Hoe vond je mijn manier van begeleiden: Rustig, vriendelijk, duidelijk, laagdrempelig. "To the point"

Er is duidelijk meer lucht, ruimte en vertrouwen in het team. En dat na 1 dag! Voor mezelf heeft het veel meer bewustzijn en concrete doelen opgeleverd waar ik echt iets mee kan.

Valentien Riemersma

Een positieve flow in het team

Het stil staan bij de teamsamenwerking en bij waar iedereen energie van krijgt, heeft direct gezorgd voor een positieve flow in het team. We bespreken moeilijke situaties en leren weer van elkaar.

We hebben nog steeds lastige situaties, maar we versterken elkaar nu juist. En het mooie is dat de verwanten ons vroegen wat er gebeurd was, want de sfeer was zoveel gezelliger op de afdeling de laatste tijd! Zo zie je maar dat cliënten ook profiteren van een betere onderlinge samenwerking.

Teamcoördinator in de ouderenzorg

Gratis Adviesgesprek:

Plan jouw Gratis Adviesgesprek

Plan hier direct jouw gratis adviesgesprek en ploeter niet langer door. Gun jezelf dit moment en laat mij jou helpen weer overzicht te creëren en te kunnen prioriteren. Want het kan echt anders. Daar weet ik alles van.

Gratis Masterclass

Hoe bestrijd ik stress en activeer ik mijn team?

6 oktober 2023 9:00 tot 10.00 uur
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Gratis Masterclass

Hoe stimuleer jij een open en veilig werkklimaat in jouw team?

00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.