Blog

Hoe richt jij je aandacht?

aandacht richten
aandacht

Aandacht:

Tegenwoordig heeft iedereen het druk. Maar hoe je die drukte ervaart, verschilt per mens. Heb je het voor jou gevoel te druk, dan kun je bijv. een cursus time management volgen. Maar hoe effectief is dat nu eigenlijk?

Het is veel effectiever om je aandacht alleen op de zaken te richten, die jij belangrijk en waardevol vindt. Dus wanneer jij kiest waar je je tijd en aandacht op richt, ervaar je minder last van die drukte. De energie die je krijgt van wat je doet, hangt af van het perspectief dat je hanteert. Maar het omgekeerde geldt ook: dat wat je aandacht geeft groeit. Het sturen van je aandacht zorgt ervoor dat je zowel in staat bent om nieuwe dingen te zien als om nieuwe vaardigheden te beheersen. Om dit te kunnen doen moet je weten uit welke componenten aandacht bestaat.

Aandacht bestaat, net als bevlogenheid, uit vier onderdelen:
Visie, alertheid, creativiteit en leren. Als eerste ga ik het hebben over visie.

Visie: hoe zie jij de wereld graag? Wat is écht belangrijk voor je en wil je in de schijnwerpers plaatsen? Het antwoord daarop verwoord je in een betekenisvolle visie.

Hoe kun je jou visie bepalen:

  • Bedenken hoe je wil dat er over je gepraat wordt op je begrafenis. Wat vind jij belangrijk dat mensen jou om herinneren, wat zijn de dingen waar jij dus graag aan wilt werken.
  • Kijk naar je huidige activiteiten en stel jezelf vijf keer de waarom vraag (waarom doe jij wat je doet) Uiteindelijk kom je uit bij de kern van wat jou beweegt.
  • Breng je visie echt tot leven en kijk kritisch naar je agenda. Wanneer ben je echt bezig met het waarmaken van je visie? Geeft je agenda echt weer wat je belangrijk vindt?

verandering begint bij jezelf

Ontvang elke week een geheime tip in je mailbox waarmee jij direct tijd en ruimte creëert voor jouw eigen ontwikkeling als leidinggevende.

Deel dit bericht

Nieuw en Populair

Categorieën

Gratis Adviesgesprek:

Verandering begint bij jezelf!

Plan hier direct jouw gratis adviesgesprek en ploeter niet langer door. Gun jezelf dit moment en laat mij jou helpen weer overzicht te creëren en te kunnen prioriteren. Want het kan echt anders. Daar weet ik alles van.

Fabiënne Smedinga - 04
Gratis Masterclass

Hoe bestrijd ik stress en activeer ik mijn team?

6 oktober 2023 9:00 tot 10.00 uur
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Gratis Masterclass

Hoe stimuleer jij een open en veilig werkklimaat in jouw team?

00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.