Blog

alert

Hoe alert ben jij?

alertheid

Hoe zorg je ervoor dat je de kansen die er op je pad komen ook herkend. Hoe krijgen sommige bedrijven het voor elkaar in de turbulente wereld van nu te overleven en weer met nieuwe ideeën te komen. Hoe herken jij die kansen in jou leven?

Dit alles heeft te maken met alertheid.

Alertheid: sta open voor wat er om je heen gebeurt. Kijk met een frisse blik naar ontwikkelingen, heb geconcentreerde aandacht en wees nieuwsgierig als een jong kind.

Hoe kun je jou alertheid activeren:

  • Ga er op uit! Trek erop uit en kijk hoe andere bedrijven het doen of bezoek sites waarop over inspirerende trends, voorbeeld en rolmodellen wordt gesproken. Praat erover met je collega’s en kijk welke nieuwe inzichten jullie energie geven.
  • Ontwikkel een vragende houding. Stel vragen uit een gezonde twijfel, authentieke betrokkenheid en respect voor de ander. Stel vooral open vragen. Op die manier krijg je meer informatie die op de achtergrond voor het eerste oog verborgen ligt, maar die juist zeer waardevol is. Probeer ook vragen te stellen waarmee je je eigen beeld/ idee los laat. We zijn snel geneigd om al een antwoord in ons hoofd te hebben en missen daardoor veel belangrijke informatie.
  • Meditatie/ademhalingsoefeningen, hiermee train je het richten van je aandacht. Je leert onbevooroordeeld en aandachtig naar zaken in je omgeving te kijken. Ook hier geldt dat je je eigen ideeën en vooroordelen los moet laten om tot nieuwe inzichten te komen. Het boekje Mind gym kan je hierbij helpen. In dit boekje staan per week praktische oefeningen in het zonder oordeel over de ander en jezelf je aandacht te richten, zonder al te zweverig te worden.

verandering begint bij jezelf

Ontvang elke week een geheime tip in je mailbox waarmee jij direct tijd en ruimte creëert voor jouw eigen ontwikkeling als leidinggevende.

Deel dit bericht

Nieuw en Populair

Categorieën

Gratis Adviesgesprek:

Verandering begint bij jezelf!

Plan hier direct jouw gratis adviesgesprek en ploeter niet langer door. Gun jezelf dit moment en laat mij jou helpen weer overzicht te creëren en te kunnen prioriteren. Want het kan echt anders. Daar weet ik alles van.

Fabiënne Smedinga - 04
Gratis Masterclass

Hoe bestrijd ik stress en activeer ik mijn team?

6 oktober 2023 9:00 tot 10.00 uur
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Gratis Masterclass

Hoe stimuleer jij een open en veilig werkklimaat in jouw team?

00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.