Blog

besluiten

Goede voornemens of echte besluiten?

goede voornemens of echte concrete doelen afspreken?

Het nieuwe jaar 2022 is nu echt begonnen. Alle oliebollen en appelflappen zijn opgegeten en bij oudjaarsavond denken veel mensen na over hun goede voornemens voor 2022.

Zoals jullie in mijn e-book kunnen lezen gaat de blauwe knop bij nieuw gedrag altijd zeuren. (Heb jij mijn e-book nog niet en je denkt wat bedoelt ze met een blauwe knop, download deze dan gratis via www.fab-ulous.nl/gratis-e-book)

Denk maar aan het voornemen komend jaar 5 kilo af te vallen. En dan de eerste verjaardag (en bij ons is die al op 9 januari als mijn zoon al weer 17 wordt) waarop je een taartje aangeboden krijgt. Als het lukt om die af te slaan, zie het dan maar eens vol te houden als de nootjes en toastjes op tafel komen. (En nu met de lockdown vieren we niet 1 keer maar wel 5 keer verspreid over twee weken zijn verjaardag…….. dus 5 keer de verleiding weerstaan).

Zo werkt het ook in je dagelijkse leven op je werk. Je neemt je voor meer tijd een aandacht te besteden aan hoe medewerkers hun werk ervaren en je wilt in de vergadering bijvoorbeeld zorgen dat iedereen evenveel aan het woord is (beide belangrijk voor het onderdeel verbinding waarmee medewerkers hun energiebatterij weer opladen).

Echter net voor de eerste vergadering krijg je nog net een telefoontje van een medewerker die zich ziek meldt en voordat je er erg in hebt, zit je tijdens de vergadering de roosterproblemen op te lossen in plaats van het te hebben hoe iedereen erbij zit.

En voor je het weet heeft de helft van het team de knop weer op rood en baal jij ervan dat jouw voornemen nu al niet gehaald is.

Maar wees niet te streng voor jezelf, want niets is zo moeilijk als nieuw gedrag aanleren.

In mijn e-book beschrijf ik ook hoe je kunt zorgen dat jij de door jou gestelde doelen kunt halen. Door een doel te kiezen waar het hele team achter staat en die zo klein mogelijk te maken. Door af te spreken wie wat doet en hoe jullie elkaar hierbij gaan helpen om dit doel te behalen. Dus niet een algemeen voornemen met elkaar formuleren, maar juist een zo concreet en klein mogelijk doel te stellen met elkaar en jullie allemaal aan dat doel te verbinden.

Maar welk doel kies je?????? Waar ga je beginnen???

Wees gerust, want ik ga je helpen. Doordat ik zoveel leidinggevenden hiermee zie stoeien, heb ik besloten om deze maand voor 10 leidinggevenden een gratis sessie van een half uur weg te geven.

In mijn gratis 1 op 1 sessies kijk ik met jou mee aan welke knoppen jij kunt draaien om de samenwerking in jouw team te verbeteren. We zoeken samen naar welk doel snel haalbaar is, want niets is zo stimulerend als het halen van successen. Daarin focus ik vooral op wat je nu direct kunt toepassen. 

Waarmee ga ik jou in dat half uur helpen:
✅ jij weet wat het eerste en belangrijkste doel wordt om de samenwerking te verbeteren in jouw teams
✅ aan welke knoppen jij kunt draaien om positieve energie op gang te krijgen in jouw team
✅ hoe jij dit proces met jouw teams direct kunt opstarten in januari

Ik hou ervan om gelijk de diepte in te gaan, dus mail mij vooraf de situatie van jouw team, de meeste belangrijke knelpunten en wat je al gedaan hebt om de samenwerking te verbeteren. Welke doelen hebben jullie vorig jaar wel gehaald en welke niet? En waarom zijn die wel/niet gehaald?  Op deze manier kunnen we het half uur zo goed mogelijk benutten en kun jij aan het eind met concrete punten de sessie afsluiten.

Dus wil jij de samenwerking in jouw teams verbeteren en af van al het gedoe, gezeur en gemopper:  Geef je dan op voor mijn gratis online coachingsessie door te klikken op onderstaande knop. Je stuurt dan een mail naar mij. (Zet daarin ook je telefoonnummer zodat ik jou kan bellen voor het maken van een afspraak.)

Ik kijk er naar uit om jou aan de hand van een aantal eenvoudige tips op weg te helpen, zodat jij in 2022 weer vol goede moed en nieuwe energie aan de slag kunt.

Ik heb echter maar plek voor 10 sessies dus wees er snel bij!

Groei met jouw team naar de hoogste hoogtes

Ontvang elke week een geheime tip in je mailbox waarmee jij jouw topteam nog verder weet te brengen

Deel dit bericht

Nieuw en Populair

Categorieën

Gratis Masterclass:

Hoe stimuleer jij een open en veilig werkklimaat in jouw team?

In mijn gratis webinar neem ik met jouw de 3 factoren en 3 randvoorwaarden voor een open en veilig werkklimaat door, maar nog belangrijker; ik geef jou 5 tips waardoor jij een open en veilig klimaat in jouw team kunt stimuleren.

Fabiënne Smedinga - 04
Gratis Masterclass

Hoe bestrijd ik stress en activeer ik mijn team?

6 oktober 2023 9:00 tot 10.00 uur
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Gratis Masterclass

Hoe stimuleer jij een open en veilig werkklimaat in jouw team?

00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.