Blog

vervolg 2 op bevlogenheid: hoe toon je veerkracht

Het volgende onderdeel van bevlogenheid, naast gedrevenheid en het focussen op sterktes, is veerkracht.

Hoe je omgaat met tegenslagen bepaalt met hoeveel energie jij je werk kunt doen op het moment dat je iets tegen zit. bevlogenheid, veerkracht

Veerkracht: Een situatie overkomt je, maar het is jouw keuze hoe je ermee omgaat. Focus niet teveel op hoe je probleem is ontstaan, maar eerder op waar je naar toe wilt. Hoe ziet je wenselijke toekomst eruit en visualiseer deze. Hoe jij opveert uit een moeilijke situatie is voor een groot deel hoe je naar een situatie kijkt en hoe je daarop reageert. Kijk bijvoorbeeld naar sporters zoals Maarten vd Weijden die na grote tegenslagen toch weer opstaan en kijken naar de mogelijkheden om bijv. anderen ook te helpen in hun strijd.

Activatie door:

  • Zoek de positieve lichtpuntjes in moeilijke situaties: Wat heeft je in deze zware tijd geholpen, ook al is het maar een beetje? Welke lichtpuntjes zie je tussen de huidige situatie en het worst-casescenario? Ben je eerder zo’n tegenslag te boven gekomen en hoe is je dat toen gelukt?
  • Train je brein om te kijken naar oplossingen ipv problemen. Kijk ook naar hoe je een situatie kunt omdenken. Ieder nadeel heeft namelijk altijd een voordeel.
  • veerkracht
  • Gedeelde smart is halve smart, zoek een bondgenoot, lach om de problemen,
    relativeer ze en zet vervolgens je schouder er weer onder.

Probeer bovenstaande tips maar eens op het moment dat je een vervelende situatie door moet.

Laat maar weten of het jou geholpen heeft.

probleem, oplossing

verandering begint bij jezelf

Ontvang elke week een geheime tip in je mailbox waarmee jij direct tijd en ruimte creëert voor jouw eigen ontwikkeling als leidinggevende.

Deel dit bericht

Nieuw en Populair

Categorieën

Gratis Adviesgesprek:

Verandering begint bij jezelf!

Plan hier direct jouw gratis adviesgesprek en ploeter niet langer door. Gun jezelf dit moment en laat mij jou helpen weer overzicht te creëren en te kunnen prioriteren. Want het kan echt anders. Daar weet ik alles van.

Fabiënne Smedinga - 04
Gratis Masterclass

Hoe bestrijd ik stress en activeer ik mijn team?

6 oktober 2023 9:00 tot 10.00 uur
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Gratis Masterclass

Hoe stimuleer jij een open en veilig werkklimaat in jouw team?

00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.