Blog

Je bent nooit te oud om te leren.

leren, ontwikkelen
 • Leren is iets wat iedereen van jongs af aan doet maar het vreemde is dat hoe ouder we worden des te minder we denken te leren.
  Voor degene die zich hier toch aan wagen, wordt tegenwoordig beter gekeken hoe mensen leren. Voor ieder mens is dit weer anders, maar we weten wel dat het gaat om het doen en oefenen in de praktijk waardoor men beter wordt in nieuwe dingen.
 • Leren vindt plaats in een doorgaand proces van handelen, ervaren, reflecteren, theoretiseren en weer handelen. Leren moet praktisch en actiegericht zijn.
  De 70-20-10 zien we tegenwoordig steeds meer terug. Dus niet de focus op het leren uit de boeken of via cursussen maar juist het leren door te doen.
  Als je als mens je blijft ontwikkelen en leren, dan zul je meer bereiken dan je in eerste instantie verwacht had.
  Belangrijk hiervoor is dat je gelooft dat je jezelf kunt ontwikkelen, dat je een groei-mindset hebt in plaats van een vaste mindset. Of zoals Pipi gezegd zou hebben: ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan!

Hoe stimuleer jij jezelf om te leren:

 • Bepaal eerst hoe je tegen leren aankijkt. Hoe fijn vind je het op nieuwe dingen te leren? Als bij jou sprake is van een vastgeroeste manier van denken, wat ga je dan doen om leren en groeien aantrekkelijker te maken?
 • Leg het accent in leren op doen, doen, doen. Vier je successen van de geslaagde leermomenten. Kijk hierbij naar wat wel lukt en doe daar meer van.
 • Doe het samen! Luister naar elkaars feedback en tips en/of kijk de kunst af bij mensen die een vaardigheid al beheersen (kan ook in docu’s, films etc.).
 • en bedenk je dat het leren met vallen en opstaan gaat. Er is niet een kind wat in een keer kon fietsen. Leer als een kind; bij mislukken, sta op en probeer het nog een keer!
leren

verandering begint bij jezelf

Ontvang elke week een geheime tip in je mailbox waarmee jij direct tijd en ruimte creëert voor jouw eigen ontwikkeling als leidinggevende.

Deel dit bericht

Nieuw en Populair

Categorieën

Gratis Adviesgesprek:

Verandering begint bij jezelf!

Plan hier direct jouw gratis adviesgesprek en ploeter niet langer door. Gun jezelf dit moment en laat mij jou helpen weer overzicht te creëren en te kunnen prioriteren. Want het kan echt anders. Daar weet ik alles van.

Fabiënne Smedinga - 04
Gratis Masterclass

Hoe stimuleer jij een open en veilig werkklimaat in jouw team?

00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.