Blog

Kies jouw moonshot

De grootste energielek van werkend Nederland is ambitie. Dan niet het ontbreken ervan maar het juist richten van de ambitie. Iedere organisatie heeft allerlei verbeterplannen of ideeën maar hoe richt je die ambitie. Hoe kies jij je focus hierin zodat je ook echt je doelen kunt halen en hier ook energie van krijgt. Ambitie bestaat uit verschillende onderdelen waarvan de eerste de lange termijn gerichtheid is.Hieronder leg ik uit hoe je hier meer energie van kunt krijgen.

moonshot

Om je lange termijn doelen helder te krijgen, is het belangrijk om je moonshot te kiezen.

  • Waar ligt jouw belangrijkste uitdaging voor de komende jaren (of maanden, ‘lang’ is voor iedereen anders) en welke obstakels moet je daarvoor uit de weg ruimen om dat te bereiken?

Hoe stimuleer jij het helder krijgen van je lange termijn doelen:

  • Kies alleen voor ambities die je wilt én kunt realiseren, het moet je hoofd én je hart aanspreken. Je doel moet een verbinding hebben met je visie. Het moet een oplossing zijn voor een probleem of een bijdrage leveren aan de realisatie van een buitengewone uitdaging.
  • Zet alle bestaande doelen op een rij en bepaal dan wat het doel met de meeste impact is. Bij het formuleren en realiseren van doelen geldt namelijk de wet van de afnemende meeropbrengst: hoe meer je er nastreeft, hoe kleiner de kans dat je ook maar één van je doelen bereikt.
  • Vermijd nietszeggende kreten. Om energie te geven moet het doel niet alleen inspirerend zijn maar ook helder. Maak het concreet, maak ze SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden).

Je zult merken dat wanneer je je lange termijn doelen scherper geformuleerd hebt, dat het ook makkelijker is om hier gericht aan te werken. Doordat je nu weet waar je aan werkt, zie je ook sneller wanneer je successen behaald. Dit levert weer energie op om door te zetten.

Afbeeldingsresultaat voor smart doelen

		

verandering begint bij jezelf

Ontvang elke week een geheime tip in je mailbox waarmee jij direct tijd en ruimte creëert voor jouw eigen ontwikkeling als leidinggevende.

Deel dit bericht

Nieuw en Populair

Categorieën

Gratis Adviesgesprek:

Verandering begint bij jezelf!

Plan hier direct jouw gratis adviesgesprek en ploeter niet langer door. Gun jezelf dit moment en laat mij jou helpen weer overzicht te creëren en te kunnen prioriteren. Want het kan echt anders. Daar weet ik alles van.

Fabiënne Smedinga - 04
Gratis Masterclass

Hoe stimuleer jij een open en veilig werkklimaat in jouw team?

00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.