Blog

Creativiteit

creativiteit

Hoe creatief ben jij?

Creativiteit gaat verder waar alertheid stopt: naast het signaleren van nieuwe mogelijkheden en die te accepteren, is creativiteit ook gericht op het produceren van het nieuwe. Het gaat niet zozeer om de geniale ingeving maar om eindeloos prutsen en uitproberen (op die manier heeft Edison ooit de gloeilamp uitgevonden).

creativiteit

Hoe kun je jou creativiteit stimuleren:

  • Vervang ‘ja, maar’ door ‘ja, en’, ieder probleem heeft meerdere oplossingen ook al denken we vaak dat er voor iedere vraag maar één antwoord is. Of kruip zo veel mogelijk in de huid van anderen: wat zouden andere mensen -vooral kinderen- bedenken?
  • Creativiteit is soms de kunst van het weglaten. Zoals Steve Jobs zei “zeg dagelijks nee tegen 1000 dingen”. Stoppen met onnodige dingen is een sublieme vorm van creativiteit.
  • Neem de tijd om je te vervelen (of douchen, wandelen etc.) zodat je geest een beetje kan dwalen. Dit stelt je in staat om de meest uiteenlopende levenservaringen met elkaar te verbinden. Schrijf je creatieve ideeën op.
  • Ga iets doen met je handen. Voor de een is het werken in de tuin, voor de ander met creatieve materialen iet maken of juist iets maken op een computer, zolang het maar iets is wat je niet dagelijks doet. Als het goed is, levert het je nieuwe inzichten en ideeën op.

verandering begint bij jezelf

Ontvang elke week een geheime tip in je mailbox waarmee jij direct tijd en ruimte creëert voor jouw eigen ontwikkeling als leidinggevende.

Deel dit bericht

Nieuw en Populair

Categorieën

Gratis Adviesgesprek:

Verandering begint bij jezelf!

Plan hier direct jouw gratis adviesgesprek en ploeter niet langer door. Gun jezelf dit moment en laat mij jou helpen weer overzicht te creëren en te kunnen prioriteren. Want het kan echt anders. Daar weet ik alles van.

Fabiënne Smedinga - 04
Gratis Masterclass

Hoe stimuleer jij een open en veilig werkklimaat in jouw team?

00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.