Blog

Arjan Lubach heeft gelijk, er zijn teveel coaches.

Ja dat klinkt waarschijnlijk gek uit mijn mond aangezien ik ook coach ben.
Als ik de filmpjes en voorbeelden zag die hij noemde, kon ik niet anders dan hem gelijk geven. Iedereen kan zich coach noemen zonder een gedegen opleiding te hebben gevolgd en ervaring te hebben breder dan de persoonlijke ervaring met een onderwerp.

Dit fenomeen heeft mij lang tegengehouden om als zelfstandig teamcoach aan de slag te gaan. Er waren toch genoeg coaches, wat was dan mijn meerwaarde? In mijn eigen ervaringen met coaching van mijn teams heb ik altijd gezocht naar iemand met ervaring maar ook met de focus op het geheel als team. Die kon ik helaas vaak niet vinden en daardoor ben ik mij zelf gaan verdiepen in een methode die snel inzicht geeft, maar vooral het team activeert om op een positieve manier zelf aan de slag te gaan.

Ik ga er vanuit dat jij als leidinggevende zelf de basistools onder de knie hebt. Dat jij zelf prima in het team kan bespreken wat de kwaliteiten van een team zijn en welke doelen behaald moeten worden.

Maar soms speelt er meer en kom je er niet achter wat dat “meer” dan is.
Dan helpt het om het geheel letterlijk in kaart te brengen. Dat is wat ik doe in mijn sessies met het energieprofiel van het hele team maar ook van ieder individu.

Vorige week bevestigde een teamleider voor mij weer wat de meerwaarde van het inzichtelijk maken is. Zij gaf aan dat het team meerdere keren bij haar had aangegeven dat ze hier tenminste wat aan hadden. Ze wisten nu hoe energie en werkplezier positief te beïnvloeden is en waar zij als team voldoende energie hebben maar ook waar de energie weglekt.

We hebben samen gekeken naar waar de kansen op vergroten van hun energie en werkplezier lagen. Zij lekten bijvoorbeeld energie op de component emotionele energie. In het team waren meerdere medewerkers die door al het gedoe van de afgelopen maanden weinig autonomie ervaarden in hun werk en weinig zelfvertrouwen hadden door de vele wisselingen in het team.
Daarnaast lekten zij mentale energie doordat zij niet goed wisten wat hun gezamenlijke doel nu echt was. Zij lieten zich veel afleiden door hectiek op de groep, die zij voor een deel zelf veroorzaakten doordat zij zich niet aan gemaakte afspraken hielden.

Doordat iedere medewerker ook een eigen profiel heeft, kon iedereen zien wat zijn/haar bijdrage aan het teamprofiel was. Zo ontdekten we dat waar het team energie lekt er een aantal individuen waren die juist op deze onderdelen wel voldoende energie hadden. Zij maakten zelf de link in hoe zij elkaar konden ondersteunen in het vasthouden van de positieve energie.
Zo ontstond er in de bijeenkomst een verandering van energie. Zoals de medewerkers zeiden: “Nu weet ik hoe ik zelf invloed kan uitoefenen op mijn eigen energie en werkplezier en waar onze uitdagingen als team liggen”.

Omdat ik snap dat niet iedereen gelijk aan de slag kan of wil met het team, maar ik jullie de wel wil laten ervaren wat de meerwaarde is van het zicht hebben op jouw eigen energieprofiel, heb ik een online training ontwikkeld.
𝗜𝗻 𝟳 𝘄𝗲𝗸𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻𝘂𝗶𝘁 𝗲𝗶𝗴𝗲𝗻 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲 𝗲𝗻 𝗸𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁 𝗹𝗲𝗶𝗱𝗶𝗻𝗴𝗴𝗲𝘃𝗲𝗻 𝗮𝗮𝗻 𝗷𝗼𝘂𝘄 𝘁𝗲𝗮𝗺, 𝘇𝗼𝗱𝗮𝘁 𝗷𝗼𝘂𝘄 𝘁𝗲𝗮𝗺 𝘇𝗲𝗹𝗳𝘀𝘁𝗮𝗻𝗱𝗶𝗴𝗲𝗿 𝘄𝗼𝗿𝗱𝘁.

online training leidinggevenden in de zorg

In deze training leg ik de theorie uit over hoe energie werkt, welke 20 aspecten eronder liggen en hoe jij hier zelf invloed op uit kunt oefenen. Je krijgt in de training ook jouw eigen energieprofiel waaruit blijkt waar jouw energie stroomt maar ook lekt.
Er zijn ook 4 online sessies met alle deelnemers, omdat ik gemerkt heb dat het samen vragen stellen en beantwoorden erg waardevol is om nog beter te weten waar jouw kansen liggen en hoe jij jouw nieuwe gedrag vol kunt houden.
Naast het individuele stuk heb ik ook tips toegevoegd hoe jij met dit thema met jouw team bezig kan en daar een positieve beweging in gang kan zetten. In de online omgeving staat een werkboek waar jij opdrachten in kan maken, er zijn meerdere werkvormen en filmpjes ter inspiratie.

En omdat ik bijna jarig ben, heb ik een gave aanbieding voor jou.
De training die normaal 275 euro kost, bied ik aan voor slechts 100 euro op 1 voorwaarde.

Dat jij mij tijdens en na deelname voorziet van feedback en een testimonial schrijft over jouw bevindingen over de training. (Nou die viel best mee toch?)

De training start per 1 mei en bestaat uit 6 lessen. Vooraf vul je digitaal een vragenlijst in waaruit later jouw eigen energieprofiel komt. Iedere week is er 1 les met 1 week even niks. De lessen kosten gemiddeld een uur (les volgen en uitwerken hoe jij er die week mee aan de slag wilt).
Je kunt de lessen op jouw eigen moment volgen alleen de online bijeenkomsten staan vast. Die zijn op 6 mei, 20 mei, 3 juni en 17 juni om 9 uur s’ochtends.

En denk je nu: “Ja maar ik heb het al zo druk, ik heb hier geen tijd voor”. Dan wil ik je uitdagen om hier tijd voor vrij te maken, omdat ik zelf ervaren heb (en van meerdere teamleiders dit ook terug kreeg) dat deze tijdsinvestering zich dubbel en dwars terugverdient. Jij weet namelijk na deze training hoe jij met meer energie jouw werk op een leukere manier kunt gaan doen. Jij weet ook waar jij mee wilt stoppen en hoe jij deze gedragsverandering zelf in gang kunt zetten en vol kunt houden. En daarbij krijg jij ook nog tips hoe je hiermee met jouw team aan de slag kunt.

Een win win dus.

Geen algemeenheden, maar juist maatwerk en lekker praktisch zodat je snel resultaat merkt. En dat in een training die jij op jouw eigen tijd kan doen.

Doe je mee?

Als je je voor 18 april inschrijft krijg je deze training voor de belachelijk lage prijs van 100 euro excl. BTW.


We starten 1 mei, ben jij er ook bij?

verandering begint bij jezelf

Ontvang elke week een geheime tip in je mailbox waarmee jij direct tijd en ruimte creëert voor jouw eigen ontwikkeling als leidinggevende.

Deel dit bericht

Nieuw en Populair

Categorieën

Gratis Adviesgesprek:

Verandering begint bij jezelf!

Plan hier direct jouw gratis adviesgesprek en ploeter niet langer door. Gun jezelf dit moment en laat mij jou helpen weer overzicht te creëren en te kunnen prioriteren. Want het kan echt anders. Daar weet ik alles van.

Fabiënne Smedinga - 04
Gratis Masterclass

Hoe stimuleer jij een open en veilig werkklimaat in jouw team?

00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.