Blog

batterij opladen

Je eigen batterij opladen

Het afgelopen weekend heeft mijn batterij op het fysieke deel weer heerlijk opgeladen. Heerlijk geschaatst op verschillende Friese Meren, de zon op mijn gezicht, gezellig met anderen genieten van de mooie omgeving.

Op 18 februari blijkt het de dag van de batterij te zijn.

Maar hoe vol zit jouw batterij?
Meestal wordt er gekeken naar of je wel voldoende beweegt, of je gezond eet en genoeg sport. Dit deel van je batterij is belangrijk om gezond aan de start te verschijnen, maar het is slechts van invloed op 1/4 van jouw batterij.

De rest wordt beïnvloed door andere factoren waar jij zeker zelf invloed op uit kunt oefenen.

Als eerste is er de emotionele energie. Je hebt drie knoppen waar je op kunt drukken.
De rode knop is die van angst, boosheid, weerstand en overleven.
De blauwe knop is die van geen verandering, houden zoals het nu is.
De groene knop is de AAN knop, van enthousiasme, denken in mogelijkheden en zoeken naar nieuwe oplossingen.

De mentale energie gaat over hoe jij je focust op jouw omgeving en de doelen die jij graag wilt behalen. Werk jij zonder afleiding aan die doelen of wordt je geleefd door bijvoorbeeld je mailbox?

De sociale energie gaat over hoe jij in verbinding met anderen werkt en leeft. Zeker in deze tijd van Lock down vraagt dit onderdeel bewust aandacht. Hoe blijf je in verbinding als je veelal alleen thuis werkt?

Allerlei vragen die goed zijn om jezelf af te vragen als jij merkt dat jouw batterij energie lekt. Als je hier over gedachten van wilt wisselen of meer informatie over wilt hebben, vraag dan mijn gratis e-book aan onder aan deze blog.

Wil je met jouw team meer energie en werkplezier genereren maar weet je niet waar je moet beginnen? Wil je zicht op waar jij en jouw team energie lekken en hoe je daar zelf verandering in kunt brengen?
Stuur dan een berichtje naar info@fab-ulous.nl

verandering begint bij jezelf

Ontvang elke week een geheime tip in je mailbox waarmee jij direct tijd en ruimte creëert voor jouw eigen ontwikkeling als leidinggevende.

Deel dit bericht

Nieuw en Populair

Categorieën

Gratis Adviesgesprek:

Verandering begint bij jezelf!

Plan hier direct jouw gratis adviesgesprek en ploeter niet langer door. Gun jezelf dit moment en laat mij jou helpen weer overzicht te creëren en te kunnen prioriteren. Want het kan echt anders. Daar weet ik alles van.

Fabiënne Smedinga - 04
Gratis Masterclass

Hoe bestrijd ik stress en activeer ik mijn team?

6 oktober 2023 9:00 tot 10.00 uur
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Gratis Masterclass

Hoe stimuleer jij een open en veilig werkklimaat in jouw team?

00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.