Blog

Hyperzone: van overleven naar leven.

Herken je dit? Je geeft leiding aan een team waar mensen bang zijn om hun mond open te doen, waar continu gereageerd wordt op de waan van de dag, er continu brandjes geblust worden, er geen tijd is om te leren, doelen niet behaald of afgemaakt worden en ieder voor zich de zaken probeert te regelen? Welkom in de hyperzone, de zone waar mensen 27% minder produceren dan gemiddeld.

hyperzone

Wil jij een team dat aan het overleven is, geen prioriteiten meer kan stellen en beneden de maat presteert of wil je een team wat volop leeft en boven verwachting presteert?

Hieronder beschrijf ik 3 tips om van de hyperzone naar de zinzone te komen met jou team.

  1. Stel grenzen: overwerken hoort er niet standaard bij, ga op tijd naar huis, minder mail versturen, minder vergaderen en vertoon voorbeeldgedrag hierin.
  2. Emotioneel ontstressen: ontwerp je eigen ideale werkdag (wat geeft je energie, waar lek je energie), kies niet voor vergaderingen maar kies voor het werken aan je doelen.
  3. Wij-gevoel creëren: geen negatieve grappen maar stimuleer opbouwende, korte gesprekken over wat wel lukt. Vertoon ook hier zelf voorbeeldgedrag.

Zorg dat je van rechts naar links gaat om zo weer je batterij op te laden in plaats van mensen op te laten branden.

Wil jij zicht krijgen op hoe jij en jou team scoort? Wil jij weten hoe jij met jou team in de zinzone komt?

Door middel van het invullen van een korte vragenlijst (10 minuten) door ieder teamlid krijg je zicht op hoe iedereen scoort.
In een workshop gaan we dan in gesprek over hoe je meetresultaten moet lezen.
Hierbij bespreek ik eerst de teamscore en pas daarna de individuele scores.
Naar aanleiding van de feedback ga je zelf en met je team nieuwe activiteiten bedenken waardoor jullie nieuwe energie krijgen. Je gaat in kleine groepjes hierover in gesprek en je gaat kleine, haalbare oplossingen bedenken.
Hierdoor kun je direct dezelfde dag hiermee aan de slag.
Om deze ingezette verandering op gang te houden, bied ik 2 vervolgsessies. In het team bespreken we dan wat er gelukt is en wat jullie nog meer willen bereiken.

Doordat je het in een groep bespreekt, leer je van elkaar en kun je elkaar helpen als het even moeilijk wordt. En aangezien een nieuwe manier minstens 66 dagen moet inslijten, is juist het volhouden het moeilijkst.

Heb je interesse om jou teamprestaties te vergroten en als team met meer energie te werken? Neem dan contact op via de contactpagina.

Wil je eerst meer informatie over de verschillende zones en 20 aspecten die jouw energiebatterij kunnen opladen?

Geef je dan op via de onderstaande knop voor mijn gratis masterclass die iedere maand gehouden wordt.

Het thema is: “Stress bestrijden en jouw team activeren, het kan”

verandering begint bij jezelf

Ontvang elke week een geheime tip in je mailbox waarmee jij direct tijd en ruimte creëert voor jouw eigen ontwikkeling als leidinggevende.

Deel dit bericht

Nieuw en Populair

Categorieën

Gratis Adviesgesprek:

Verandering begint bij jezelf!

Plan hier direct jouw gratis adviesgesprek en ploeter niet langer door. Gun jezelf dit moment en laat mij jou helpen weer overzicht te creëren en te kunnen prioriteren. Want het kan echt anders. Daar weet ik alles van.

Fabiënne Smedinga - 04
Gratis Masterclass

Hoe bestrijd ik stress en activeer ik mijn team?

10 juli 2024 9.00 tot 10.00 uur
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.