Blog

Gedoe genoeg, maar hun mond open doen ho maar.

Fab-ulous - 18

Daar zat ik dan met mijn goede gedrag…. Had ik net besproken dat het mij opviel dat we acties afspraken, maar dat bijna niemand ze nakwam en toen viel het helemaal stil.
Niemand zei wat. Ik had net geleerd dat ik stiltes moest laten vallen, maar deze was echt ongemakkelijk. Na even stilte kwamen de eerste argumenten:

“Ik heb geen tijd gehad, ja maar de anderen doen het ook niet, ik was er niet bij toen het afgesproken was”. 

Het was eind 2018 tijdens een teamoverleg met een team dat ik nog niet zo lang had. Ik dacht dat het nodig was om de structuur maar weer eens te schetsen en de afspraken maar weer te herhalen. Iedereen knikte maar ik had er geen goed gevoel over.

Als ik leidinggevenden vraag waar ze vanaf willen in hun teams, hoor ik vaak “het gedoe, geroddel, gemopper en het niet zelfstandig oppakken van problemen”.

Speak up!

Of te wel, psychologische veiligheid is de basis voor een goed draaiend team en medewerkers die zich gehoord, gezien en gestimuleerd voelen om het beste uit zichzelf en elkaar te halen. (De belangrijkste succesfactor, blijkt uit een groot onderzoek van Google, voor topteams.)

Maar hoe stimuleer jij als leidinggevende nu jouw medewerkers om zich daadwerkelijk uit te spreken?  In voornamelijk vrouwenteams waarin men het belangrijk vindt dat niemand zich aangevallen voelt. Waar feedback vaak niet of op de verkeerde manier gegeven wordt. Waar het vooral gezellig met elkaar moet zijn en met de cliënten.  Waar kijken naar wat wel lukt en welke successen gehaald worden niet gebruikelijk is.

Allemaal elementen van psychologische veiligheid

Maar hoe weet je nu precies waar het in jouw team nog niet optimaal loopt? Hoe weet je nu aan welke knoppen jij kunt draaien om die veiligheid te vergroten?

Psychologische veiligheid is geen wiskundige werkelijkheid maar zit hem juist in kleine dingen. Je kunt ze gaan zien als je maar weet waar je moet zoeken.

Daar kan ik jou bij helpen.

Vrijdag 23 juni van 9 tot 10 uur houd ik voorlopig voor de laatste keer mijn masterclass over Psychologische veiligheid.

In deze masterclass vertel ik jouw de 3 kenmerken van psychologische veiligheid (inclusie, leveren en positiviteit).  Daarnaast zijn er nog 3 factoren die ervoor gaan zorgen dat jouw medewerkers durven oefenen met nieuw gedrag (vertrouwen, verschil maken en vrijmoedigheid).

Want niets is zo moeilijk als nieuwe dingen uitproberen, zeker als dat betekent dat jij je kwetsbaar moet opstellen.

Dus wil jij jouw team verder brengen en op de juiste manier gaan ondersteunen om het beste uit zichzelf te gaan halen?
Maar weet jij niet waar te beginnen omdat jij het al zo druk hebt?

Maak dan tijd vrij voor een uur inspiratie en direct toepasbare tips waarmee jij de veiligheid in jouw team gaat vergroten.

Het mooie is dat de tijdsinvestering van dit uur jouw uiteindelijk tijdswinst gaat opleveren, want jouw team gaat:

  • Onderling gedoe uitspreken naar elkaar
  • Zelfstandig oplossingen zoeken voor problemen
  • Beter met elkaar samenwerken
  • Waardoor de sfeer enorm verbetert

Zo hoef jij dus niet allerlei brandjes te gaan blussen, maar kun jij weer jouw tijd verdelen over korte en lange termijn doelen en kun jij genieten van een steeds zelfstandiger functionerend team.

Wie wil dat nou niet?

Dus geef je op voor mijn gratis webinar via

Ik zou het super tof vinden als jij erbij bent. Mocht jij het webinar al een keer gevolgd hebben, stuur het dan gerust door naar een collega die ook baat kan hebben bij deze informatie.

En ik geef bij mijn webinar altijd een gratis QuickScan weg waarmee ik tips geef die toegespitst zijn op jouw team.

Dus wil jij daar kans op maken, zorg dan dat jij erbij bent op vrijdag 23 juni van 9 tot 10 uur!

Naast als deze dingen vraagt het nog iets extra’s van jou als leidinggevende, de 3 A’s (actief, aandacht en authentiek). Daarom geef ik aan degene die aanwezig zijn bij de masterclass mijn gratis ebook over de 3 A’s ook nog aan jou.

En ja al deze dingen zijn gratis, omdat ik een missie heb om leidinggevenden te ondersteunen en te inspireren in hoe zij hun teams beter kunnen ondersteunen, zodat zij uiteindelijk topzorg kunnen leveren. En hoe kan ik dat beter doen, dan de kennis en ervaring te delen die ik in al die jaren opgebouwd heb.

Dus schroom niet om hulp aan te nemen. Want alleen ga je sneller maar samen kom je verder!

verandering begint bij jezelf

Ontvang elke week een geheime tip in je mailbox waarmee jij direct tijd en ruimte creëert voor jouw eigen ontwikkeling als leidinggevende.

Deel dit bericht

Nieuw en Populair

Categorieën

Gratis Adviesgesprek:

Verandering begint bij jezelf!

Plan hier direct jouw gratis adviesgesprek en ploeter niet langer door. Gun jezelf dit moment en laat mij jou helpen weer overzicht te creëren en te kunnen prioriteren. Want het kan echt anders. Daar weet ik alles van.

Fabiënne Smedinga - 04
Gratis Masterclass

Hoe bestrijd ik stress en activeer ik mijn team?

10 juli 2024 9.00 tot 10.00 uur
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.