Blog

Fab-ulous - 18

Doen jouw medewerkers hun mond wel open als hun iets niet zint?

Afgelopen week kreeg ik een brief van een medewerker waarmee ik al langere tijd gesprekken heb over de door haar ervaren werkdruk. In mijn ogen sloot ik goed aan, stelde ik vragen en legde ik waar mogelijk de verantwoordelijkheid voor de oplossing bij haar.

In de brief die zij stuurde, beschrijf zij dat zij de gesprekken niet als prettig had ervaren en ik was echt compleet verbaasd. Blijkbaar had zij zich niet vrij gevoeld om te echt te zeggen wat zij dacht en voelde. Iets wat ik altijd heel belangrijk vind en ook altijd stimuleer.

Gelukkig had zij nu wel deze brief gestuurd waardoor we alsnog hierover in gesprek konden. Maar het was veel effectiever geweest als het haar gelukt was om tijdens onze gesprekken dit gevoel aan te geven. Als zij zich daar had uitgesproken.

Speak up!

Of te wel, psychologische veiligheid is de basis voor een goed draaiend team en medewerkers die zich gehoord, gezien en gestimuleerd voelen om het beste uit zichzelf en elkaar te halen. De belangrijkste succesfactor, blijkt uit een groot onderzoek van Google, voor topteams.

Maar hoe stimuleer jij als leidinggevende nu jouw medewerkers om zich daadwerkelijk uit te spreken? In voornamelijk vrouwenteams waarin men het belangrijk vindt dat niemand zich aangevallen voelt. Waar feedback vaak niet of op de verkeerde manier gegeven wordt. Waar het vooral gezellig met elkaar moet zijn en met de cliënten. Waar kijken naar wat wel lukt en welke successen gehaald worden niet gebruikelijk is.

Allemaal elementen van psychologische veiligheid

psychologische veiligheid; 5 kenmerken

Leveren, delen, positiviteit, inclusie en uitdagen. Maar hoe weet je nu precies waar het in jouw team nog niet optimaal loopt? Hoe weet je nu aan welke knoppen jij kunt draaien om die veiligheid te vergroten?

Psychologische veiligheid is geen wiskundige werkelijkheid maar zit em juist in kleine dingen. Je kunt ze gaan zien als je maar weet waar je moet zoeken.

Daar kan ik jou bij helpen.

Vrijdag 17 maart om 9 uur houd ik weer mijn webinar over Psychologische veiligheid.

In dit webinar vertel ik jouw de 3 kenmerken van psychologische veiligheid (inclusie/positiviteit, delen/uitdagen en actief een bijdrage leveren).  Daarnaast zijn er nog 3 factoren die ervoor gaan zorgen dat jouw medewerkers durven oefenen met nieuw gedrag (vertrouwen, verschil maken en vrijmoedigheid).

Want niets is zo moeilijk als nieuwe dingen uitproberen, zeker als dat betekent dat jij je kwetsbaar moet opstellen.

Naast als deze dingen vraagt het nog iets extra’s van jou als leidinggevende, de 3 A’s (actief, aandacht en authentiek).

Dus wil jij jouw team verder brengen en op de juiste manier gaan ondersteunen om het beste uit zichzelf te gaan halen?
Maar weet jij niet waar te beginnen omdat jij het al zo druk hebt?

Maak dan tijd vrij voor een uur inspiratie en direct toepasbare tips waarmee jij de veiligheid in jouw team gaat vergroten.

Het mooie is dat de tijdsinvestering van dit uur jouw uiteindelijk tijdswinst gaat opleveren, want jouw team gaat:

  • Onderling gedoe uitspreken naar elkaar
  • Zelfstandig oplossingen zoeken voor problemen
  • Beter met elkaar samenwerken
  • Waardoor de sfeer enorm verbetert

Zo hoef jij dus niet allerlei brandjes te gaan blussen, maar kun jij weer jouw tijd verdelen over korte en lange termijn doelen en kun jij genieten van een steeds zelfstandiger functionerend team.

Wie wil dat nou niet?

Dus geef je op voor mijn gratis webinar van vrijdag 17 maart van 9 tot 10 uur door op onderstaande knop te drukken

Ik zou het super tof vinden als jij erbij bent. Mocht jij het webinar al een keer gevolgd hebben, stuur het dan gerust door naar een collega die ook baat kan hebben bij deze informatie.

En ik geef bij mijn webinar altijd een gratis QuickScan weg waarmee ik tips geef die toegespitst zijn op jouw team. Dus wil jij daar kans op maken, zorg dan dat jij erbij bent!

Transformeer jouw team in een energiek en zelfstandig team

Ontvang elke week een geheime tip in je mailbox waarmee jij direct beweging creëert.

Deel dit bericht

Nieuw en Populair

Categorieën

Gratis E-Book:

Transformeer jouw team in een energiek en zelfstandig team.

Download mijn E-Book: “In 5 stappen naar een energieker en beter presterend team” En krijgt direct 5 tips waar jij mee aan de slag kunt!

Ontvang elke week een speciale tip waarmee jij beweging creëert. 

Fabiënne Smedinga - 04
Gratis Masterclass

Hoe bestrijd ik stress en activeer ik mijn team?

10 juli 2024 9.00 tot 10.00 uur
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.