Blog

De teammanager in de zorg; jongleur of strateeg

  • In de huidige samenleving krijg je als mens genoeg uitdagingen op je pad. Als manager in de zorg, en zeker in het ziekenhuiswezen, de jeugdzorg en ouderenzorg, komen daar nog veel meer zaken op je af waarvan je je soms afvraagt hoe je dit goed stroomlijnt. Daarbij wil je je medewerkers recht doen en zorgen dat de beste zorg geleverd wordt door de beste medewerkers. Je voelt je dan soms net een jongleur die zijn best doet om alle ballen hoog te houden.
  • Hoe je hier als manager hier het beste mee om kunt gaan, is voor velen een uitdaging. Ook voor mij is dit regelmatig een race tegen de klok. Hoe zorg je dat je helder voor ogen hebt, wat echt prioriteit heeft en wat mogelijk even kan wachten. Hoe zorg je dat je naast calamiteiten ook bezig bent met ontwikkeling en plannen maken. Hoe zorg je dat je voldoende energie hebt voor dit alles en ook nog energie overhoudt voor alle leuke dingen thuis.
  • De methodiek van Energyfinder waar ik mij in geschoold heb, helpt mij hierbij. Ik krijg zicht op waar ik voldoende energie heb maar ook waar ik energie lek en hoe ik dit kan oplossen. Door hier regelmatig bij stil te staan, heb ik mijn doel scherp voor ogen.

Maar hoe blijf je gefocust werken aan je doel?

  • maak aan het begin van de week een planning van wat je zeker af wilt krijgen deze week en streep dit ook af als je dit gedaan hebt.
  • plan blokken in van maximaal een uur waarin je je email verwerkt. Maak mappen voor wat even kan wachten, maar plan ook tijd in om die map te bekijken. Want anders vergeet je deze mails.
  • plan blokken in voor taken die meer tijd en focus nodig hebben. Moet je bijvoorbeeld een stuk lezen wat je nu steeds uitstelt, plan hier tijd voor in je agenda in.
  • ben je een ochtendmens plan dan de moeilijke taken s’ochtends in. Ben je meer een avondmens plan dit dan in op een moment dat jij op je best bent.
  • plan ontwikkeltijd in. Ga sparren met een collega, lees blogs, lees een boek, doe een cursus. Als het jou maar helpt om weer scherp te krijgen wat je doet en waarom.
  • mocht je toch iets niet af hebben wat je af wilt hebben, plan dan overwerktijd in en houd je ook aan die tijd en houd je ook aan die ene taak. (niets lastiger om toch niet je mail even te openen en voor je het weet ben je een uur verder met alleen je mailbox)
  • als laatste: wees niet te streng voor jezelf, wees trots op wat je al wel af hebt.

Wil jij dit ook, maar kun je nog wat meer tips gebruiken, dan kan ik je daarbij helpen.

verandering begint bij jezelf

Ontvang elke week een geheime tip in je mailbox waarmee jij direct tijd en ruimte creëert voor jouw eigen ontwikkeling als leidinggevende.

Deel dit bericht

Nieuw en Populair

Categorieën

Gratis Adviesgesprek:

Verandering begint bij jezelf!

Plan hier direct jouw gratis adviesgesprek en ploeter niet langer door. Gun jezelf dit moment en laat mij jou helpen weer overzicht te creëren en te kunnen prioriteren. Want het kan echt anders. Daar weet ik alles van.

Fabiënne Smedinga - 04
Gratis Masterclass

Hoe bestrijd ik stress en activeer ik mijn team?

6 oktober 2023 9:00 tot 10.00 uur
00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.
Gratis Masterclass

Hoe stimuleer jij een open en veilig werkklimaat in jouw team?

00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.