Blog

Bemoei je er niet mee!

Dat was het antwoord dat ik kreeg toen ik vroeg waarom bepaalde financiële afspraken binnen de holding gemaakt waren en waarom ze voor alle onderdelen golden.
Mijn afdeling stond onder druk en we waren aan het puzzelen hoe we ervoor konden zorgen dat we topzorg konden blijven leveren, maar ook financieel gezond zouden blijven.

Toen ik vroeg naar de bedragen die qua overhead gerekend werden, kreeg ik dit antwoord.

Tsja en dan heb ik kortsluiting. Want als ik een oplossing zoek voor het probleem en ik ben aan het onderzoeken dan wil ik antwoorden. Dan komt mijn “doorzetter” boven en die bijt zich vast tot vervelends aan toe voor sommigen.

Een oud collega noemde mij gekscherend wel eens een pitbull. Hij zei: “Als jij je ergens in vastbijt dan houd je vast”.  Achteraf deed ik dit soms wat te lang, maar goed wijsheid komt met de jaren 😉

Uiteindelijk heb ik altijd de keuze gemaakt om te vertrekken als bleek dat mijn waarden onder druk kwamen te staan.
Waarden die voor mij van belang zijn, zijn “samenwerken, verbinden, autonomie, leren en ontwikkelen en uitproberen”.

Welke waarden zijn voor jou van belang in jouw werk en jouw leven?

Probeer ze maar eens op een rijtje te zetten.

Om te bepalen of iets in conflict is met jouw waarden, kun je de volgende stappen volgen:

1. Identificeer jouw waarden: Denk na over welke principes en overtuigingen belangrijk voor jou zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld eerlijkheid, vrijheid, respect, gelijkheid, integriteit, etc. zijn.

2. Begrijp de situatie: Analyseer de specifieke situatie waarin je twijfelt of iets in conflict is met jouw waarden. Wat is het exacte probleem? Welke handelingen, uitspraken, of beleid worden hierbij betrokken?

3. Vergelijk met jouw waarden: Breng jouw waarden in verband met de situatie en beoordeel of hetgeen in kwestie overeenstemt met jouw waarden. Klopt het met de principes en overtuigingen die jij belangrijk vindt, of gaat het er juist tegenin?

4. Stel vragen: Stel jezelf vragen om te verduidelijken of er sprake is van een conflict met jouw waarden. Bijvoorbeeld: Hoe kan ik deze situatie beoordelen volgens mijn waarden? Welke aspecten van deze situatie zijn in strijd met mijn waarden? Hoe voel ik mij hierbij?

5. Weeg de gevolgen af: Bekijk wat de mogelijke gevolgen zijn van het handhaven of negeren van jouw waarden. Bedenk of je het risico wilt nemen om jouw waarden te compromitteren, of dat je vast wilt houden aan wat voor jou belangrijk is.

6. Maak een beslissing: Neem een beslissing op basis van jouw analyse en concludeer of er inderdaad sprake is van een conflict met jouw waarden. Je kunt ervoor kiezen om actie te ondernemen, zoals het aankaarten van het probleem, jouw standpunt verdedigen of jezelf terugtrekken uit de situatie.

Belangrijk is om te onthouden dat iedereen unieke waarden heeft en dat het normaal is dat niet alle waarden altijd overeenkomen. Het is echter essentieel om jouw eigen waarden te herkennen en te respecteren, zodat je congruent kunt leven met wat voor jou belangrijk is.

Wil jij meer weten over jouw waarden en drijfveren dan kan ik een drijfverentest met jou doen en samen met jou onderzoeken of jouw waarden voldoende aan bod komen in jouw werk.

Neem contact met mij op via info@fab-ulous.nl of via het contactformulier en
ik help jou om zicht te krijgen op jouw waarden.

verandering begint bij jezelf

Ontvang elke week een geheime tip in je mailbox waarmee jij direct tijd en ruimte creëert voor jouw eigen ontwikkeling als leidinggevende.

Deel dit bericht

Nieuw en Populair

Categorieën

Gratis Adviesgesprek:

Verandering begint bij jezelf!

Plan hier direct jouw gratis adviesgesprek en ploeter niet langer door. Gun jezelf dit moment en laat mij jou helpen weer overzicht te creëren en te kunnen prioriteren. Want het kan echt anders. Daar weet ik alles van.

Fabiënne Smedinga - 04
Gratis Masterclass

Hoe stimuleer jij een open en veilig werkklimaat in jouw team?

00
Dagen
00
Uren
00
Min.
00
Sec.